BayInCo podden-
Marcus Scoliege i fokus

Vet vet du egentligen om Göteborg? och vem hade trott att glass skulle få en så framträdande plats…

Att träffa Marcus Scoliège (chef för utländska direktinvesteringar) från @Business Region Göteborg var en mycket speciell upplevelse och en unik möjlighet. Marcus är själv från Nya Zeeland och inflyttad till Göteborg men har bott i Sverige i många år för att stödja tillväxten av vår en gång så lilla stad. Göteborg ståtar med många olika utmärkelser som No1 på listan över Sveriges bästa logistikplatser och 34 % av Sveriges privata FoU-investeringar görs i Göteborgs län. Staden erbjuder kommer också att erbjuda många arbetstillfällen med över 120 000 skapade jobb fram till 2035. Detta kommer att tillföra nya idéer och färdigheter, skapa mångfald och lägga till strukturen i en dynamisk, växande stad.

Göteborg är den mest hållbara destinationen enligt Global Destination Sustainability Index, 2023. Ambitionen är att vara utsläppsfria 2030 och genom detta skapa gröna stadszoner. Göteborgs gröna stadszon omfattar till en början de centrala delarna av Göteborg, från Lindholmen, via Eventdistriktet, till Forsåker i Mölndal. Områden skadade för att generera potential för företag, samhälleliga intressenter och med tillhörande forskarsamhällen för att testa, utveckla och skala upp idéer.

Göteborgs tre Science Parks är viktiga komponenter i regionens innovationsekosystem. De erbjuder samarbetsvänliga miljöer perfekta för att initiera bland annat testbäddar och samarbeten. I Göteborg finns det enastående kompetensrikedom, hög akademisk nivå, banbrytande testbäddar, hög utbildningsstandard och en kompetent arbetskraft bestående av ingenjörer och IT-utbildade yrkesverksamma, Göteborg ligger i framkant när det gäller innovation. Kompetenskollektivet spänner över 98 % av Sveriges industrier och driver framsteg och spetskompetens inom alla områden.

Vill du höra mer om Göteborg och dess potential. Lyssna på BayInCo Podden med Marcus Scoliège (chef för utländska direktinvesteringar).

Låt dig inspireras och och lyssna på ytterligare en person som har gjort och gör vad som krävs för att nå sin fulla potential, Be All You Can Be!