Vad händer 2024 – Insikter och drivkrafter

Inför 2024 passade vi på att ta del av Kairos futures framtids spaning avseende 2024, vilket vi gärna delar med oss av till er alla i en sammanfattad form. Följ oss löpande om du vill ta del av vilka insikter och drivkrafter som kommer att påverka oss den närmaste tiden med start redan i år.

Whats on 2024 – by Kairos Future

2024 är de många valens år. Mer än hälften av jordens befolkning går till valurnorna – i Indien, USA, EU, Ryssland, Mexico, Sydafrika och på många fler håll. Resultaten, som är långt ifrån säkra, kan komma att avgöra vår framtid för en mycket lång tid framöver. Och valen kommer att manipuleras – med AI och av främmande makt. Det är inte ens säkert att det kommer att avgöras av huvudpersonerna. Det amerikanska presidentvalet kan som så många gånger förr komma att avgöras av någon obetydlig outsider. Som miljardären Ross Perot 1992, konsumentaktivisten Ralph Nader 2000 eller fredsaktivisten Jill Stein 2016. I år kan det bli RFK Jr., miljöjuristen och numera konspirationsteoretikern, eller återigen Stein.

Osäkerheten om framtiden handlar inte bara om nationell politik och politiska val. Den handlar minst lika mycket om konsekvenserna av dessa på det geopolitiska området, för klimatfrågan, regleringar och framtiden för vår tids dominerande teknologi – AI.

Men trots osäkerhet och förvirring är det viktigt att slå fast vad vi kan vara säkra på. Och det är att tre stora drivkrafter fortsatt kommer att sätta scenen för 2024 och en rad år framöver. Och att konsekvenserna av dessa drivkrafter kommer att vara många och dramatiska.

Men mitt i osäkerhet och förvirring finns strimmor av hopp om en bättre framtid.

Tre drivkrafter som förändrar världen för alltid

  1. Den gröna vågen sköljer över allt
  2. AI gör jobbet
  3. En vertikal värld

Vad dessa betyder drivkrafterna betyder enligt Kairos future samt våra egna reflektioner kommer du att kunna ta del av här på våra nyhetssidor de närmaste veckorna.

Behöver ni brygga en rekrytering, täcka en föräldraledighet, öka flexibiliteten i toppar, få in specialistkompetens eller är det för att genomföra förbättringsprojekt kopplat till dagens eller framtida behov?

Hör gärna av er så bjuder vi på en kopp kaffe och lyssnar på era tankar.

BayInCo – Interim inom finans, redovisning & hållbarhet